مصرف زیاد فروکتوز سبب دیابت، چاقی و سایر بیماریها می شود

هر روز افرد بیشتری متوجۀ خطر مصرف زیاد فروکتوز در رژیم های غذایی خود می شوند. یک بررسی جدید در ژورنال JASN (23 نوامبر 2010) به چاپ رسید که در آن آمار خیره کننده ای در مورد بر مصرف فروکتوز و اثرات مضر مصرف این قند ساده آمده است.

دکتر Johnson و دکترNakagawa از بخش بیماریهای کلیوی و فشارخون دانشگاه کلرادو خلاصه ای از تحقیقات اخیر کلینیکی و آزمایشگاهی را برای روشن کردن تأثیر افزایش مصرف فروکتوز (اضافه کردن شکر به غذاها) و نقش آن در افزایش فشارخون، دیابت ، چاقی و بیماری های مزمن کلیوی ( CKD) ارائه دادند.

فروکتوز خوراکی در شکر، عسل و میوه ها یافت می شود. بیشتر فروکتوز مصرفی در آمریکا سوکروز(دی ساکاریدی که حاوی 50% فروکتوز و 50% گلوکز است که از طریق پیوندهایی به هم متصل هستند) و شربت ذرت (یا HFCS مخلوطی از فروکتوز و گلوکز که بهم متصل نیستند، غالباً به نسبت 55 به 45) است. از زمانیکه شربت ذرت به بازار آمد(1970) میزان چاقی خیلی سریع افزایش یافت.

ارتباط مصرف زیاد فروکتوز و سندرم متابولیک به اثبات رسیده است در این خلاصه مقاله به شواهد زیادی در مورد نقش فروکتوز در افزایش فشارخون و بیماریهای کلیوی اشاره شده است. دکتر Johnson می گوید: تحقیقات نشان می دهد که مصرف زیاد شکر و ترکیبات حاوی شربت ذرت( که داراری فروکتوز زیادی هستند) بروی سلامت سیستم قلبی عروقی و کلیه ها تأثیر منفی دارد، او می افزاید که فروکتوز اضافی در غذاهای پر خطر و نوشیدنیهایی که امروزه  زیاد مصرف می شوند، فراوان است.

پزشکانی که بیماران (CKD) را مداوا می کنند باید خطر استفاده از فروکتوز را علاوه بر رعایت رژیم کم پروتئین به این بیماران توضیح دهند.

دکتر Johnson و دکتر  Nakagawa مخترع دستورالعمل هایی برای کاهش اسید اوریک برای درمان یا پیشگیری از فشارخون، دیابت و کبد چرب هستند.

منبع: www.sciencedaily